Donderdag 21 december 2023 |  20.00 uur

 

Trinitatiskapel, Vriesestraat 22, Dordrecht

  

'A Festival of nine Lessons and Carols'

 Nadat we op 9 december 2023 in Breda het Festival of nine Lessons and Carols hadden uitgevoerd, mochten we dit nogmaals doen in Dordrecht. Ondanks het slechte weer een goede opkomst en het publiek en wij gingen na afloop zeer tevreden naar huis, want het klonk prachtig. 

 

Een kerstconcert in de vorm van een Festival of Nine Lessons & Carols, wat is dat?

 Op de vooravond van kerstmis wordt in de Engelse traditie sinds 1918 dit ‘Festival’ gehouden, met vaste lezingen uit de Bijbel en bijpassende kerstliederen. 

Het is echt een concert en geen kerkdienst. Er worden geen gebeden uitgesproken

U hoorde de lezingen uit de Bijbel (in het Nederlands), zoals het verhaal van aankondiging door de engel Gabriel aan Maria dat zij zwanger zal worden van Jezus, met daarna het lied ‘Angelus ad Virginem’ van David Willcocks. Na de lezing over de herders bij de stal zongen we ‘A cradle song’ van Henry Walford Davies. De Carols, in het Engels en Latijn, waren teer en lieflijk, andere heel vrolijk en zelfs uitbundig, zoals ‘Tomorrow shall be my dancing day’ van John Rutter.

 

We sloten af met ‘O come all ye faithful’, waarbij u traditiegetrouw mee mocht zingen (bekend in het Nederlands als ‘Wij komen tezamen’).


ZATERDAG 3 juni 2023    | 15.00 uur

 

Trinitatiskapel

Vriesestraat 22, Dordrecht

 

SOLEIL !

m.m.v. Hans Okkerse (orgel/vleugel)

             Christiaan Blom (altblokfluit)

 

"Zonnig" concert.

We zongen een programma met onder meer Engelse, Franse (o.a.“ Soleil” van César Franck) en Nederlandse koormuziek. Dat laatste is een compositie van Eric Koevoets op gedichten van Judith Herzberg. Traditiegetrouw stonden ook Gregoriaanse gezangen op het programma.

Organist Hans Okkerse begeleidde het koor op orgel en op vleugel.  Met ook nog een heel bijzondere solist: jong talent blokfluitist Christiaan Blom uit Dordrecht, 14 jaar en winnaar van de eerste prijs van het Concertgebouwconcours 2019 en derde bij het Prinses Christinaconcours 2021. Hij is leerling van de Jong Talentklas van het Amsterdams Conservatorium. 


ZONDAG 16 APRIL 2023   |  19.00 uur

 

Dorpskerk, Dorpsstraat 146, 2992 BE Barendrecht

 

CHORAL EVENSONG

m.m.v. Hans Okkerse (orgel)

 

o.a. God be in my head van H. Walford Davies

        Magnificat and Nunc Dimittis van D. Hogan

        Come, my way, my truth, my life! van W.H. Harris