Over  La Confiance

LA CONFIANCE is opgericht in 2006.

Het koor richt zich op klassieke muziek, met vaak een religieuze grondslag, uit alle stijlperiodes en alle tijden. Het repertoire bestaat uit Gregoriaanse gezangen en één- tot driestemmige composities uit de 15e eeuw tot nu. Het koor staat onder leiding van Eric Koevoets, dirigent en organist in de Sint Lambertuskerk in Rotterdam-Kralingen.

Per 1 september 2018 is Vrouwenkoor La Confiance als officiële vereniging een rechtspersoon, met inschrijvingsnummer 72480084 bij de Kamer van Koophandel, waar ook de statuten zijn gedeponeerd. 

 

Download
Statuten van Vereniging Vrouwenkoor La Confiance
Statuten La Confiance 2018.pdf
Adobe Acrobat document 275.5 KB
Download
Huishoudelijk Reglement van Vereniging Vrouwenkoor La Confiance
Huishoudelijk Reglement van Vereniging
Adobe Acrobat document 345.8 KB

ACTIVITEITEN

 

Het koor zingt met enige regelmaat in de Sint Lambertuskerk in Rotterdam en de Trinitatiskapel in Dordrecht. Daarnaast verzorgt het koor minimaal één concert per jaar in Dordrecht en gaat het in op uitnodigingen voor concerten en liturgievieringen. In het verleden zijn concerten gegeven in Brussel, Eindhoven, Zevenbergen, Dordrecht (Grote Kerk) en Rotterdam. Op 26 augustus 2017 gaf het koor een concert in Utrecht. Verder zijn liturgische bijdragen verleend in Rotterdam (Laurenskerk), Breda, Zevenbergen, Sliedrecht, Maasdam, Alblasserdam en Dordrecht.


Wilt u La Confiance ondersteunen met een eenmalige financiële gift of een vaste maandelijkse of jaarlijkse donatie? Dat kan en het is zeer welkom, want wij zijn een klein koor met weinig leden.

 

U kunt zich aanmelden via het contactformulier op deze website of uw donatie direct overmaken naar rekening NL33 INGB 000 9378 356 t.n.v. H.Wils-inz. La Confiance Dordrecht, o.v.v. "donatie". 

 

Contact via onderstaand contactformulier of rechtstreeks naar :

laconfiance2006@gmail.com


BIJZONDERE PROJECTEN 

In 2011 kwam de CD 'Vocem iucunditatis' uit, met Gregoriaanse gezangen door het koor en orgelimprovisaties door Eric Koevoets.
In 2012 en 2014 nam het koor deel aan het Nederlands Gregoriaans Festival te Ravenstein.
In 2014 werkte het koor mee aan de CD ‘Souvenir’ van Eric Koevoets.    

In 2017, herdenkingsjaar van componisten Hendrik Andriessen en Albert de Klerk werd in 3 steden o.a. de complete Missa Sponsa Christi van Andriessen (ruim 30 minuten) uitgevoerd door het koor. 

In 2018 is een bijzonder concert uitgevoerd met Renaissance- en (Franse) Barokmuziek. O.a. twee werken van Marc-Antoine Charpentier stonden op het programma.

NIEUWE ZANGERS ZIJN WELKOM!

Bij La Confiance is momenteel ruimte voor nieuwe (mezzo)-sopranen en alten. Een geoefende stem en het hebben van zangles is wel een voorwaarde.  Alvorens een nieuw lid wordt toegelaten, wordt haar een stemtest afgenomen door de dirigent, in het bijzijn van één van de bestuursleden. 

Ben je geïnteresseerd? Meld je aan via onderstaand contactformulier. Je bent van harte welkom om op proef een repetitie bij te wonen.