Op zaterdag 17 december 2022 gaf La Confiance om 15.00 uur én om 16.00 uur een kerstconcert in de Trinitatiskapel, Vriesestraat 22 te Dordrecht.

 

 

De toegang was gratis ; na afloop werd een deurcollecte gehouden. 

 

Er werden prachtige carols en noëls gezongen van o.a. Willem Pijper, Peter Warlock en John Rutter, alsmede het Veni Domine van Mendelssohn. Tot slot van elk concert kon u meezingen met "O come, all ye faithful".

 

De concerten waren goed bezocht.


 

ZATERDAG 29 oktober 2022  |  15.00 uur

 

Concert in de Pauluskerk

Mauritsweg 20 te Rotterdam

(5 minuten lopen van Rotterdam CS)

 

m.m.v. Hans Okkerse (orgel/piano)

 

- Six Duos en O salutaris hostia van César Franck

- Missa Fons Amoris van Herman Strategier

- drie motetten van Lodewijk de Vocht

 

Dit jaar werd herdacht dat César Franck 200 jaar geleden werd geboren in Luik, België. César Franck, met de bijnaam “de Messias van de kunst”, is een icoon van de Belgische romantische muziek. Hij zorgde voor een revolutie in de Franse muziek uit de 19e eeuw. Zijn werken reizen nog steeds de wereld rond en zijn het meer dan waard om ze uit te voeren én te beluisteren.

 

 

 


LENTE !                            concert 

zaterdag 28 mei 2022    |    15.30 uur

 

Trinitatiskapel

Vriesestraat 22, Dordrecht

 

m.m.v. Gerrit Christiaan de Gier, organist

 

Hoogtepunt van het concert was de Messe in g, op.187 van Josef Gabriel Rheinberger.                       

 

Daarnaast werden onder meer Spring van Gustav Holst en Laudate Pueri van Mendelssohn gezongen. Traditiegetrouw kwamen ook enkele Gregoriaanse gezangen aan bod. Op het programma stonden ook liederen van Schütz, Schein, Crüger en Parry.

 

Organist Gerrit Christiaan de Gier begeleidde het koor op orgel en afwisselend deed dirigent Eric Koevoets dat op vleugel.  Als intermezzi klonken tevens enkele instrumentale werken.